themakist heksenfeest

Inhoud Themakist

*             draaiboek

*             een cadeautje voor de jarige

*             tafelkleed, bordjes, bekers,

*             cakejes met versierselen, snoepjes

*             aankleding in het thema

*             heksen en tovenaars verkleedkleding

*             minstens 15 spelletjes

*             tasjes met snoepzakje,

*             heksen en tovenaarsdiploma

en nog veel meer…!

Er was eens een heel mooi meisje, ze heette Roos. In het huis achter haar woonde een oude vrouw. Maar die oude vrouw was niet zomaar een vrouw maar het was een heks. En wel een heel gemene heks. Elke avond voordat ze ging slapen krijste ze heel hard door het dorp heen. “Ik hou niet van mooie mensen, alleen van lelijke mensen. En alle mooie mensen ga ik betoveren”. En dan ging de oude heks slapen.

Op een dag was Roos in de tuin aan het spelen. Roos gooide haar bal zo hoog in de lucht dat ze de bal per ongeluk over het hek gooide. De bal kwam in de tuin van de oude heks terecht. Stiekem sloop Roos de tuin in. Heel zachtjes pakte ze de bal, die tussen de bloemen lag.

Plotseling stond de oude heks achter Roos en greep haar in haar nek. “Wat doe jij in mijn tuin”, krijste de oude heks. “Mijn bal pakken” zei Roos bang.

“Al mijn bloemen zijn stuk door jouw bal”, schreeuwde de heks uit.

En toen werd het muisstil. In één keer sprak de oude heks een spreuk uit:

Ditjedatjedoetje, Roos heeft een mooi snoetje,

Diedadoereks, verander Roos in een heks.

In eens veranderde Roos in een heks. De oude heks lachte en verdween. Roos zat huilend op een steen. Wat moest ze nu doen?

Kunnen jullie Roos helpen om de betovering te verbreken? Als jullie alle opdrachten en vragen goed gedaan hebben, zal Roos weer tot een heel mooi meisje worden terug getoverd. Trek vlug de heksen en tovenaarskleding aan dan kunnen we beginnen. 

 

Zo begint het heksen en tovenaarsfeest…